Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Βελτιώστε τη μνήμη σας με απλά βήματα

Ξεχνάτε; Αν η μνήμη σάς προδίδει, αναλάβετε δράση με απλές συνήθειες. Ψάχνετε σε όλο το σπίτι τα κλειδιά σας; Είναι αδύνατον να θυμηθείτε τα ραντεβού σας αν δεν τα σημειώσετε στο ημερολόγιο; Ξεχνάτε διαρκώς το όνομα του καινούριου συναδέλφου που ήρθε στο γραφείο; Φοβάστε πως ίσως η νόσος Alzheimer σας χτυπάει την πόρτα;

Δεν είστε οι μόνοι! Κατά καιρούς, η μνήμη μάς προδίδει όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Παρ’ όλα αυτά, οι διαταραχές μνήμης δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αγνοήσετε.

Σταματήστε να ανησυχείτε και αναλάβετε δράση. Απλά βήματα, από το να μην αφήνετε το μυαλό σας να τεμπελιάζει μέχρι το να εντάξετε λίγα λεπτά γυμναστικής στο καθημερινό σας πρόγραμμα, μπορούν να τονώσουν τη μνήμη - και την αυτοπεποίθησή σας.

Ακονίστε το μυαλό σας: Οι πνευματικά απαιτητικές δραστηριότητες συμβάλλουν στο να κρατήσετε το μυαλό σας σε φόρμα και ενδεχομένως να μειώσετε τις πιθανότητες να νοσήσετε στο μέλλον από κάποια μορφή άνοιας. Διαβάστε βιβλία, λύστε σταυρόλεξα, παίξτε σκάκι, μάθετε ένα μουσικό όργανο ή μια ξένη γλώσσα. 

Τονώστε την κοινωνική σας ζωή: Οι κοινωνικές συναναστροφές μειώνουν δραστικά τα επίπεδα του άγχους και την καταθλιπτική διάθεση, δύο παράγοντες που σχετίζονται άμεσα με τις διαταραχές μνήμης. Επιδιώξτε συναντήσεις με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειας και ξανασκεφτείτε το πριν απορρίψετε προσκλήσεις για εξόδους!

Τι είναι η Γεμμοθεραπεία

Η Γεμμοθεραπεία με τη βαθιά αποτοξίνωση που επιφέρει ανοίγει το δρόμο για καλύτερη απόδοση και χρησιμοποίηση άλλων θεραπευτικών μεθόδων, είτε πρόκειται για ομοιοπαθητική είτε για συμβατική ιατρική, επειδή καθαρίζει τον οργανισμό σε κυτταρικό επίπεδο. Καμία θεραπεία δεν είναι αποτελεσματική αν λαμβάνει χώρα σε ένα τοξικό κυτταρικό περιβάλλον. Λαμβάνοντας υπόψη τον τοξικό «βομβαρδισμό» που δέχονται καθημερινά τα κύτταρά μας από το περιβάλλον, είναι φανερό πόσο απαραίτητη είναι η εφαρμογή της.
«Υπάρχουν διαφορετικές δυνάμεις στις γέμμες, στα φύλλα, στα μπουμπούκια, στα άγουρα φρούτα, στα ώριμα φρούτα. Επομένως πρέπει να δίνουμε προσοχή από το πρώτο βλαστάρι μέχρι και το τελευταίο, γιατί έτσι είναι η φύση. Υπάρχει διαφορετική ωρίμανση στα βλαστάρια, στα κοτσάνια, στα φύλλα στα άνθη, στα φρούτα» Παράκελσος
Ο τρόπος επίδρασης της γεμμοθεραπείας είναι ολιστικός, επηρεάζοντας ολόκληρο τον οργανισμό. Έτσι βοηθά στον αυτοκαθαρισμό των κυττάρων, ρυθμίζει την υπόφυση και τα επινεφρίδια, επιτρέποντας την ομαλή ροή ενέργειας μέσα στον οργανισμό, αλλά και την καλή λειτουργία όλων των ορμονών. Επίσης ρυθμίζει την παραγωγή φυσικής κορτιζόνης – ευεργετικής για την υγεία- και την προσαρμογή στο περιβάλλον εντός και εκτός.

Τροφές που μπλοκάρουν την απώλεια κιλών

Τροφές που μπλοκάρουν την απώλεια κιλών: Είστε σίγουροι πως καταναλώνετε τις σωστές τροφές αν θέλετε να χάσετε βάρος; Αν προσπαθείτε τόσο πολύ να χάσετε κιλά και δεν το καταφέρνετε, μάλλον πρέπει να αλλάξετε τη στρατηγική σας. 

Μελέτες έχουν δείξει ότι το βάρος σχετίζεται περισσότερο με την ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουμε, παρά με την ποσότητα. Αν λοιπόν προσπαθείτε τόσο πολύ να χάσετε κιλά και δεν το καταφέρνετε, μάλλον πρέπει να αλλάξετε τη στρατηγική σας.

Νομίζουμε ότι επειδή καταναλώνουμε κάποιες τροφές σε μικρές ποσότητες, δε θα πάρουμε κιλά και μάλιστα θα χάσουμε το περιττό βάρος, αλλά αυτή η λογική είναι τελείως λάθος.