Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Άλλαξε τον Εαυτό σου και τον Κόσμο με το Πιρούνι σου!

Η ζωή μας είναι γεμάτη προκλήσεις στις οποίες καλούμαστε να ανταποκριθούμε. Συνήθως οι μεγαλύτερες προκλήσεις είναι εκείνες που μας φέρνουν αλλαγές. Αντί να τις φοβόμαστε, καλά είναι να τις χαιρόμαστε, γιατί οι αλλαγές βοηθούν στην εξέλιξή μας. Τη θέλουμε ή όχι την εξέλιξη;

Η επιλογή είναι δική μας. Πάντως καλά είναι να ξέρουμε ότι η αλλαγή είναι το μόνο σταθερό κομμάτι της ζωής μας! Όσο πιο πρόθυμοι είμαστε να την αγκαλιάσουμε, τόσο πιο προετοιμασμένοι θα είμαστε για μια μεταβατική περίοδο την οποία αναγκαστικά πρέπει να περάσουμε ώσπου να ολοκληρωθεί η αλλαγή.

Η ιστορία του γιαουρτιού

Η ιστορία του γιαουρτιού κι ένα σπιτικό παγωτό: Από ανάγλυφες παραστάσεις που βρέθηκαν στη Μέση Ανατολή στην περιοχή της αρχαίας Βαβυλωνίας γίνεται φανερό ότι ο άνθρωπος άρμεγε την αγελάδα και επεξεργαζόταν το γάλα της τουλάχιστον από το 5.000 π.κ.ε. 

Η σχέση όμως του ανθρώπου με τα ζώα και το γάλα τους θα είναι ασφαλώς αρχαιότερη και μόνο όταν ανέπτυξε κάποιο πολιτισμό μπόρεσε να αφήσει κάποιες μαρτυρίες γύρω από τη σχέση αυτή.

Βάλτε την υγεία στην ζωή σας

Η Τροφή Που Ο Ανθρώπινος Οργανισμός Αναγνωρίζει, Είναι Μίγμα Χημικών Στοιχείων. Οι άνθρωποι αλλά και τα ζώα, τα φυτά, μέχρι τα μικρόβια, τρέφονται με πολύπλοκα μίγματα χημικών στοιχείων, που αποκαλούν τροφή. Τουλάχιστον για να ακριβολογώ, ΟΛΑ τα γνωστά όντα.

Λέγοντας μίγματα χημικών στοιχείων, εννοώ βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα κλπ, που με συνέργεια μεταξύ τους, όταν μπαίνουν στον οργανισμό, μετατρέπονται, μεταφέρονται και καίγονται για να προμηθεύσουν Ενέργεια και να διατηρηθεί ο οργανισμός υγιής και ζωντανός.

Το στομάχι διασπά την τροφή μηχανικά και χημικά και την αποθηκεύει, δεδομένου ότι η χώνεψη είναι πιο αργή και πιο ομαλή από άποψη ταχύτητας διαδικασία από την κατανάλωση τροφής.